Jäsenyys

Yhdistyksen henkilöjäsenet ovat vakuutusalan johto-, esimies- tai asiantuntija­tehtävissä työskenteleviä tai vakuutusalasta kiinnostuneita henkilöitä.

Yhdistyksen yhteisöjäsenet ovat vakuutus­yhtiöitä, vakuutus­yhdistyslaissa tarkoitettuja vakuutusyhdistyksiä tai muita vakuutusalan yhteisöjä.

Yhdistyksen hallitus hyväksyy jäsenet jäsenhakemusten perusteella.

Yhdistyksen kokous voi kutsua yhdistyksen kunniajäseneksi henkilöjäsenen, joka on erityisesti ansioitunut toimimalla yhdistyksen hyväksi tai muutoin vakuutusalalla.

Yhdistyksen jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka myös suullisesti yhdistyksen kokouksen pöytäkirjaan. Tällöin hänen jäsenyytensä päättyy sen kalenterivuoden lopussa, jonka aikana eroamisilmoitus on tehty.